Pole Dance!

zabava, smijeh, ljubav, rad, trud i znoj na jednom mjestu

Pole dance

Pole dance je kombinacija plesa i akrobacije usredotočene na vertikalnu šipku. Ova vrsta plesa zahtijeva izrazitu mišićnu izdržljivost i koordinaciju te razvija senzualnost.

Kao sportska disciplina, ples na šipci se počeo razvijati početkom 2000-ih godina kao glavni oblik fitnesa, koji se vježba u teretanama i namjenskim plesnim studijima. Ples je za sve dobne skupine te Studio I ima grupe za djecu i odrasle od početnika, srednje kategorije, do onih naprednih. Ipak, najčešći ljubitelji ove vrste plesa su odrasle plesačice.

Ples je stekao popularnost kao oblik vježbanja zbog povećavanja tjelesne snage koristeći samo tijelo kao otpor. Tipični trening započinje treningom snage, pokretima temeljenim na plesu, te osnovnim vježbama za jačanje tjelesne mase. Postupno se napreduje počevši od okretaja, uspona preko preokreta koji zahtjeva veću fizičku spremu. Osim razvoja tjelesne snage, izgrađuje se i samopouzdanje te stječu novi prijatelji.

Amaterska i profesionalna natjecanja u plesu na šipci održavaju se u zemljama širom svijeta, a studio I je ponosni organizator državnih, europskih te svjetskih natjecanja koji se organiziraju u Hrvatskoj.

Kao promotori natjecanja u plesu i fitnesu na šipci, misija nam je promijeniti percepciju ljudi o samome plesu tako da se uključi šipku kao neseksulani oblik plesa i akrobacije. Brojni instruktori diljem svijeta godinama rade na tome da se sport smjesti u Olimpijske igre kao pole sport.

Plesni studiji u Zadru i Zagrebu ponosno promoviraju ples na šipci

Iskušajte se na prvom treningu

Prvi trening besplatan za sve nove članove. Za sve informacije slobodno nam se javite putem kontakt forme.

Ja sam plesač. Osjećam bol i strah. Osjećam poraze i gubitke, ali ipak ne odustajem. Smijem se. Vježbam. Imam ljepotu i strast. Ne plešem jer sam sretan, nego  sam sretan jer plešem. Ne plešem za slavu nego dušu. Ja sam sreća, užitak, ljubav i uzbuđenje.

Ja sam plesač!

Zagreb

+385923305152
ingrid.jerak@gmail.com

Zadar

+385918916800
ingrid.jerak@gmail.com
TOP